Ο εκσυγχρονισμός της Ελλάδας στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης : η άλλη πρόταση - Τσεκούρας, Γιάννης Γρ. (Ελληνικά Γράμματα, 2005)
Το έργο αυτό είναι μια θεωρητική ανάλυση και πρακτική πρόταση για τη δημιουργική προσαρμογή της Ελλάδος προς το νέο παγκόσμιο πλαίσιο που συνιστά η παγκοσμιοποίηση. Ο συγγραφέας διαπιστώνει τη σημαντική καθυστέρηση της θεσμικής συγκρότησης της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας και επισημαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη να υιοθετηθούν καινοτομίες σε όλους τους βασικούς τομείς του δημοσίου βίου.