Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας : διηγήματα - Poe, Edgar Allan, 1809-1849 (Παπαδόπουλος, 1999)
Απίθανοι και παράλογοι μύθοι και υπέροχες σύντομες ιστορίες αποτελούν αυτή τη θαυμάσια συλλογή διηγημάτων του Ε. Α. Πόε. Αρχέτυπα ψυχολογικά πορτρέτα και αφηγητές με διαταραγμένη προσωπικότητα πρωταγωνιστούν στο σύμπαν του μεγάλου συγγραφέα.