Ο άνθρωπος και τα γονίδιά του : μια ανάπτυξη για κατανόηση, μια μελέτη για στοχασμό - Jacquard, Albert (Dominos, 1997)
Τι είδους άνθρωποι θέλουμε να γίνουμε; Κατά τον Αλμπέρ Ζακάρ, γενετιστή και δημοσιογράφο, αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο θέτει στη διάθεσή μας η σύγχρονη γενετική επιστήμη και τεχνολογία. Το συλλογικό μέλλον μας δεν μπορεί να αποφύγει αυτό το ερώτημα που χρειάζεται συνειδητοποιημένες απαντήσεις από την πλευρά των ατόμων. Η γενετική των πληθυσμών, η οποία ασχολείται με τη συλλογική γενετική εξέλιξη λαμβάνοντας υπόψη τις πιέσεις που ασκεί το περιβάλλον και οι σύγχρονες μέθοδοι αναπαραγωγικής δραστηριότητας οφείλει να συμβάλει στην απάντηση πριν οι ευγονικές αρχίζουν να αυθαιρετούν