Ο ποταμός της ζωής : μια δαρβινική θεώρηση - Dawkins, Richard, 1941- (Αυθεντίες της επιστήμης, 1995)
Ο Richard Dawkins στο παρόν βιβλίο περιγράφει και αποσαφηνίζει πολύπλοκα, εντυπωσιακά φαινόμενα του έμβιου κόσμου, ενώ προσπαθεί να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα της βιολογίας και της φιλοσοφίας. Ο αναγνώστης θα γνωρίσει ένα συναρπαστικό και μερικές φορές προκλητικό κείμενο, το οποίο αποτελεί υπόδειγμα επιστημονικού συλλογισμού. Ο Richard Dawkins είναι Καθηγητής ζωολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.