Το θέατρο της σωτηρίας - Καλόπουλος, Μιχάλης Θ. (Βιβλική θρησκεία, 2005)
Αυτό είναι το τέταρτο αυτοτελές βιβλίο της σειράς, που συστηματικά ξεκλειδώνει τον κώδικα της Βίβλου και κριτικά ερμηνεύει τα θαύματα και τις σκέψεις των προφητών! Το βιβλίο αυτό μεταξύ άλλων, απαντά με πρωτότυπο τρόπο στις ερωτήσεις: Πώς ανελήφθη ο Ηλίας; Πως οι τρεις παίδες επέζησαν μέσα σε φλεγόμενο καμίνι και ο Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων; Πώς αποκτηνώθηκε ένας πανίσχυρος βασιλιάς; Ποια ήταν η Εσθήρ; Ποιοι και πως προκάλεσαν την εκστρατεία του Ξέρξη ενάντια στην Ελλάδα; Ποια είναι μια άλλη πιθανή εκδοχή για τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Ποια η σχέση της Καινής Διαθήκης με την Σολομωνική; Πως εξηγούνται τα θαύματα του Ιησού;