Μόμπι Ντίκ, ή, Η φάλαινα = Moby - Dick, or, The whale. - Melville, Herman, 1819-1891 (Gutenberg Orbis Literae, 1997)
Ο Μόμπι-Ντικ ή Η Φάλαινα του Χέρμαν Μέλβιλ εκδίδεται σε 5 τόμους. Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει την εισαγωγή στη ζωή και τη σκέψη του συγγραφέα, από τη γέννησή του ως το 1849, διαπραγματεύεται τη γνωσιολογία του και αναλύει το πρώτο μεγάλο βιβλίο του, το ΜΑΡΝΤΙ.