Αντίσταση στην εποχή του τίποτα : παρεμβάσεις σε θέματα αιχμής - Γρίβας, Κλεάνθης, 1944- (Θέσεις / Ιανός, 2004)
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται συνεντεύξεις και θέσεις που διατύπωσε ο συγγραφέας παρεμβαίνοντας σε θέματα αιχμής. Ανάμεσα σε αυτά δεσπόζουσα θέση έχουν «τα ναρκωτικά», η τρομοκρατία και η ανάδυση των ΗΠΑ σε αυτοκρατορική δύναμη, μέσω μιας διεργασίας που προβάλλεται ως «παγκοσμιοποίηση». Και φυσικά η Αριστερά ως πηγή ελπίδας και αντίστασης στην εποχή του τίποτα.