Ο ήχος της σιωπής - Itani, Frances (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2007)
Δύο παράλληλες ιστορίες: η ιστορία ενός άντρα που φεύγει για τον πόλεμο και η ιστορία μίας γυναίκας που τον περιμένει. Η ηρωίδα του βιβλίου χάνει την ακοή της μετά από μια παιδική ασθένεια που πέρασε στην ηλικία των πέντε ετών. Μέχρι τα εννέα της χρόνια έχει δάσκαλο στο σπίτι και μετά τη στέλνουν σε ειδικό σχολείο. Εκεί θα δημιουργήσει φιλίες ζωής, θα επιλέξει τον επαγγελματικό της δρόμο -θα γίνει νοσοκόμα- και θα συναντήσει τον άντρα που θα ερωτευτεί, ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ακοή του. Το μυθιστόρημα πλημμυρίζει από ήχους και από την απουσία τους, πλημμυρίζει από την κατανόησή τους, την επιμονή στη δύναμη της γλώσσας και την ανάγκη να ειπωθούν και να ξαναειπωθούν οι ιστορίες μας.