Μάνος Λοΐζος : μια μέρα ζωής - Σούσης, Ισαάκ (Ιανός ο μελωδός, 2007)
Ο γνωστός στιχουργός Ισαάκ Σούσης γράφει και επιμελείται την έκδοση αυτή -στη σειρά IANOS ο μελωδός και σε συνεργασία με την Α.Ε.Π.Ι.- για τον συνθέτη, κατά κύριο λόγο, αλλά και στιχουργό Μάνο Λοΐζο. Ο Λοΐζος, παρά το σύντομο πέρασμά του από τη ζωή, στοίχειωσε το νεοελληνικό τραγούδι και αποτελεί σημείο αναφοράς. Ο Ι. Σούσης συνομιλεί με όλα τα βασικά πρόσωπα στη ζωή του Λοΐζου, συγκεντρώνει κείμενα γραμμένα ειδικά για τον μεγάλο αυτόν δημιουργό και αναδημοσιεύει τα σημαντικότερα αποσπάσματα κειμένων και συνεντεύξεων για το πρόσωπό του. Καθώς ξετυλίγει την πορεία του Λοΐζου, ο Ι. Σούσης προχωρεί ποιητική αδεία και σε μια «ανασύσταση» της προσωπικότητάς του, «συνομιλώντας» πια με τον «άνθρωπο» Λοΐζο. Έμφαση δίνεται και στο όλο ιστορικο-κοινωνικο-πολιτικό πλαίσιο της εποχής όπου έδρασε ο σπουδαίος δημιουργός. Το πορτραίτο ολοκληρώνεται με τη συμπερίληψη στο βιβλίο αυτό όλων των στίχων που έγραψε ο Μάνος Λοΐζος, με το χρονολόγιο του βίου του σε αντιστοιχία με τα τεκταινόμενα της περιόδου εκείνης καθώς και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.