Πατριαρχείον της μεγάλης πόλεως Αλεξάνδρειας = The Patriarchate of the great city of Alexandria - Μακάριος Τηλλυρίδης, Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε (Μίλητος, 1998)
Μια ιστορική ανασκόπηση της άγνωστης για πολλούς ιστορίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στα γεγονότα και στις δραστηριότητες των επισκόπων και των μητροπόλεων που υπάγονται στη δικαιοδοσία του.