Ο κύριος Ζαχαρίας και η κυρία Γλυκερία - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Παραμύθια ντορεμίθια, 2007)
Το πιο μελιστάλαχτο παραμύθι όλων των εποχών! Ποτέ τόσες πολλές λιχουδιές δεν χώρεσαν μέσα στην ίδια ιστορία! Ένα βιβλίο γεμάτο καραμέλες, κουλουράκια, αμυγδαλωτά, μπακλαβαδάκια και πεντανόστιμα παγωτά. Ο κύριος Ζαχαρίας και η κυρία Γλυκερία γνωρίζονται ένα πρωί έξω από ένα Ζαχαροπλαστείο και ανταλλάσουν χαμόγελα, φιλάκια και ζαχαρωτά. Ο ρομαντικός περίπατος καταλήγει σε μία κουζίνα, όπου οι δύο ερωτευμένοι δεν κρατιούνται από τη χαρά τους και αποφασίσουν να κάνουν μια τρέλα που ποτέ δεν έχει ξαναγίνει! Έτσι, αρχίζει ένα ξεκαρδιστικό ξεφάντωμα, μία λαχταριστή πανδαισία με αλευροκοσκινίσματα, αμυγδαλοκαβουρντίσματα, μαρμελαδογλιστρήματα και σοκολατοπασαλείμματα. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους θα καταπλήξει ακόμα και τον πιο απαιτητικό λιχούδη αναγνώστη!