Ο πόλεμος των Ούφρων και των Τζούφρων - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Μπαμ, μπουμ, ταρατατζούμ, 2006)
Εκτός από τη Φρουτοπία, το Πιπερού και το Αβγατηγανιστάν, δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες που έχει ανακαλύψει ο Ευγένιος, είναι η Ουφρόνη και η Τζουφρόνη. Στην Ουφρόνη ζούνε οι Ούφροι και στην Τζουφρόνη οι Τζούφροι. Ο Ευγένιος έχει μελετήσει σε βάθος την ιστορία των δύο λαών, τους πόλεμους, τις συμμαχίες, τις ιδιοτροπίες τους και τις παράξενες συνήθειές τους. Στο βιβλίο αυτό, θα διαβάσετε τις μέχρι στιγμής άγνωστες πτυχές μιας από τις πιο παράξενες μάχες της ιστορίας: τη μάχη της Κοιλάδας με τις Μοβ Τσουκνίδες.