Ο Μητσόγατος στη λαϊκή αγορά - Μπουλώτης, Χρήστος, 1952- (Ιστορίες με γάτους, 2007)
Ένας γάτος που σιχαίνεται τα ψάρια, που δεν αντέχει τις ψαρομυρωδιές, αλλά τρελαίνεται για φρούτα και τη λαϊκή αγορά. Αυτός είναι ο Μητσόγατος! Αγαπημένος των παιδιών, των φτωχών και των ανήμπορων, που καταφέρνει να κάνει δίκαιες όλες τις ζυγαριές. Κι όταν μια μέρα εμφανίζεται στη λαϊκή αγορά ο κακός μάγος Τρυποτρύπας, τότε θα γίνει ο Μητσόγατος αληθινός ήρωας. Η περιπέτεια αρχίζει όταν γεμίζουν τρύπες τα ζουμερά καρπούζια.