Ελληνική μυθολογία - Bellingham, David (Σαββάλας, 2004)
Οι μύθοι της αρχαίας Ελλάδας αποτελούν πανάρχαια κληρονομιά. Με τις διάφορες παραλλαγές τους, δεν έπαψαν ποτέ να μαγεύουν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενηλίκους. Οι μύθοι μεταδίδονταν αρχικά είτε προφορικά είτε μέσω του τραγουδιού και αργότερα μέσω των έργων των ποιητών και των τραγωδών της κλασικής εποχής. Από τους μύθους εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί κάθε μορφής τέχνης, από τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την όπερα έως και τις καλές τέχνες. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τους μύθους με σεβασμό στις πηγές και τις διάφορες εκδοχές τους. Είναι πλούσια εικονογραφημένο με φωτογραφίες γλυπτών, ερυθρόμορφων και μελανόμορφων αγγείων, ζωγραφικών έργων και σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας. Ο συγγραφέας ξεκινά το έργο του περιγράφοντας τη δημιουργία του κόσμου από το Χάος, καθώς και την πάλη μεταξύ των Τιτάνων και των Ολύμπιων θεών. Αναφέρεται στους θεούς της αρχαίας Ελλάδας και τα βασικά τους χαρακτηριστικά, διηγείται τις αναμετρήσεις τους με τους θνητούς και παρουσιάζει τις απεικονίσεις τους στην τέχνη. Ανάμεσα στους πολλούς μύθους που παρατίθενται, συγκαταλέγονται οι άθλοι του Ηρακλή, του ήρωα των Αθηνών Θησέα και του Πέρσεα. Επίσης, παρουσιάζονται ηρωικές αναμετρήσεις με τέρατα, τραγικές ερωτικές ιστορίες, μύθοι μεταμοφρώσεων και ιστορίες θείας δίκης. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται και μύθοι που επεξηγούν τις ονομασίες των αστερισμών.