Πανικός στη χώρα της γεωμετρίας - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Παραμύθια ντορεμίθια, 2007)
Το βιβλίο αυτό το αφιερώνω στη Μυρούλα με το γαλάζιο φόρεμα, που μια ανοιξιάτικη μέρα πριν από πολλά χρόνια με πήρε από το χέρι για να μου δείξει σε ποιο μυστικό κι απόμερο μέρος του δάσους φυτρώνουν και ευδοκιμούν τετραγωνικές ρίζες. Τους αριθμούς στις άκρες των σελίδων τους αφιερώνω στο φίλο μου τον Άγνωστο Χι. Όλα τα σχήματα -εκτός από τους κύκλους-τα αφιερώνω στον Εμβαδόν Κιχώτη για να βρει το εμβαδόν τους. Τους κύκλους τους αφιερώνω στον καθηγητή της Γεωμετρίας, που στο ονειρόδραμα "Οι Δραπέτες της Σκακιέρας" ονειρεύεται να τους τετραγωνίσει και όταν ξεμπερδέψει μαζί τους, να τετραγωνίσει τον ήλιο και το δάκρυ. (από τον πρόλογο του συγγραφέα)