Δον Κιχώτης - Cervantes Saaverda, Miguel de, 1547-1616 (Η κλασική λογοτεχνία σαν παραμύθι, 2002)
Ο Δον Κιχότης, ένας μισότρελος άρχοντας, γίνεται ιππότης. Μαζί με τον Σάντσο Πάντσα, τον ιπποκόμο του, ξεκινά για μεγάλες περιπέτειες. Γιατί ο Δον Κιχότης επιτίθεται στους ανεμόμυλους και απελευθερώνει τους κατάδικους; Θα τα καταφέρει, άραγε, να πάρει μέρος στους ιπποτικούς αγώνες, που είναι το όνειρό του;