Χωρίς οικογένεια - Malot, Hector, 1830-1907 (Η κλασική λογοτεχνία σαν παραμύθι, 2003)
Ο ευαίσθητος ήρωας του Έκτορα Μαλό ζωντανεύει εδώ σε μια μοναδική διασκευή για παιδιά. Ο μικρός Ρεμί ζει ήρεμα και ευτυχισμένα με τη μαμά Μπαρμπερέν. Μια μέρα όμως ανακαλύπτει πως δεν είναι η πραγματική του μητέρα. Πώς θα βρεθεί να ταξιδεύει με το Βιτάλη και τα ζώα του και να δίνει παραστάσεις σε διάφορες πόλεις; Πώς θα γνωρίσει τον πρώτο του φίλο, τον Άρθουρ; Θα τα καταφέρει τελικά να βρει την πραγματική του οικογένεια;