Ο τζιτζικο-Περικλής και η πέμπτη εποχή του χρόνου - Σβορώνου-Σωκιαλίδη, Ελένη, 1965- (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2007)
Ένα παραμύθι για όσα κρύβονται πίσω από το άναμμα μιας ηλεκτρικής συσκευής. Για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις καθημερινές μας πρακτικές αλλά και τις αξίες που καθοδηγούν τη ζωή μας. Το παραμύθι αυτό δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά και τις οικογένειές τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων αφού προσφέρεται για δραματοποίηση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο σχολείο και σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης. Στο τέλος του βιβλίου η συγγραφέας παραθέτει πληροφορίες που αφορούν την κλιματική αλλαγή και χρήσιμες πληροφορίες για τους τρόπους αντιμετώπισής της.