Βώβεναργκ : reflexions et maximes - Vauvenargues, Luc de Clapiers, Marquis de, 1715-1747 (Στοχασμοί ;, 1993)
"Τι θαύμα έγινε και μπόρεσες σε ηλικία, μόλις 25 χρονών να είσαι αληθινός φιλόσοφος και ρήτορας χωρίς βοήθεια άλλη έξω από μερικά βιβλία; Πώς μπόρεσες κι ανέβηκες τόσο ψηλά στον αιώνα των τόσων μικροτήτων; Και πώς πίσω από την απλότητα ενός δειλού παιδιού κρυβόταν αυτό το βάθος κι αυτή η δύναμη της ευφυΐας; Θα νιώθω πικρά για πάντα πάνω μου την τιμή της φιλίας σου". Ο Βολταίρος για τον Βωβενάργκ.