Σαββάτο βράδυ στην άκρη της πόλης : μυθιστόρημα - Τριανταφύλλου, Σώτη, 1957- (Πόλις, 1996)
Το "Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης" είναι ένα μυθιστόρημα για το τι σημαίνει να είσαι νέος στο κέντρο του δυτικού κόσμου -και συγχρόνως στην άκρη του, στις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης. Η ιστορία εκτυλίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του '80, με φόντο τα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα της δεκαετίας, τα τραγικά και τα ευτράπελα. Στα εφτά χρόνια που περνάνε στις σελίδες αυτού του βιβλίου, οι νέοι ήρωες θα ζήσουν την αληθινή φιλία, θα γνωρίσουν την τρέλα και θα δουν το πρόσωπο του θανάτου, μερικοί θα μεγαλώσουν, μερικοί θα χαθούν για πάντα, κι άλλοι θα γίνουν πολύ-πολύ ευτυχισμένοι όπως πάντα ονειρεύονταν.