Ο Ρούντολφ ήρωας - May, Robert L. (Γιορτινά βιβλία, 2006)
Ο Ρούντολφ έχει μυτούλα κόκκινη και λαμπερή, του Αϊ-Βασίλη το έλκηθρο κάθε χρόνο οδηγεί. Όμως ξαφνικά η μύτη του έπαψε να είναι φωτεινή και το ελαφάκι στενοχωρήθηκε τόσο πολύ. Από τον Αϊ-Βασίλη έφυγε μακριά, απ' τους ταράνδους που τον ζήλευαν φρικτά. Στο ταξίδι του όμως έγινε κάτι μαγικό, βοήθησε όσους είχαν ανάγκη και γι' αυτό, έμαθε να εκτιμάει και το δικό του εαυτό. Στο Αϊ-Βασίλη ξαναγυρνάει με μιας, πλησιάζει παραμονή Πρωτοχρονιάς. Μες στο σκοτάδι το σπίτι σου θα φωτίσει, τον Αϊ-Βασίλη κοντά σου θα οδηγήσει. Και θα σου φωνάξει δυνατά: "Χαρούμενη, χρυσή Πρωτοχρονιά!"