Το ασημένιο καμπανάκι των Χριστουγέννων - Krenzer, Rolf (Το καλό βιβλίο, 2005)
Στη μακρινή Βηθλεέμ ζούσε κάποτε ένας καλόκαρδος βοσκός μαζί με την κορούλα του, τη Ραχήλ. Μια μέρα, η Ραχήλ ανακάλυψε τυχαία ένα μικρό ασημένιο καμπανάκι. Μια σοφή τυφλή γερόντισσα τη συμβούλεψε να φυλάξει με προσοχή το καμπανάκι μέχρι τη μέρα που θα συμβεί κάτι εξαιρετικό. Πραγματικά, δεν θα αργούσε να έρθει η εξαιρετική αυτή περίσταση: ήταν η Γέννηση του Χριστούλη πάνω στη Γη.