Ο άνθρωπος καλαμπόκι : μυθιστόρημα - Σωτάκης, Δημήτρης, 1973- (Κέδρος, 2007)
Μπορεί ένας άνθρωπος να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο καλαμπόκι; Είναι δυνατόν το καλαμπόκι να μας λυτρώσει από την ταπείνωση και την επερχόμενη παρακμή; Πόσοι πραγματικά διαθέτουν την ικανότητα να αντικρίσουν κατάματα την αλήθεια και να παραδεχτούν ότι τελικά μόνο το καλαμπόκι θα μας οδηγήσει στην αθανασία; Ο ήρωας του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι άλλος από τον εκπρόσωπο του καλαμποκιού πάνω στη Γη, κάποιος που είναι έτοιμος να θυσιαστεί για να φανερώσει τα μεγάλα μυστικά σε όσους βρουν το θάρρος να τον ακολουθήσουν σ' ένα τόπο όπου βασιλεύει το όνειρο, το χάος και η τρέλα. Μια παράδοξη περιπέτεια με φόντο ένα καλαμποκένιο παλάτι, μια παρέα αποτελούμενη από αλλόκοτες φιγούρες και δεκάδες ερωτήματα για το τι ακριβώς γυρεύουμε πάνω σ' αυτόν τον κόσμο...