Ο μικρός Νικόλας σε νέες περιπέτειες. - Goscinny, Rene, 1926-1978 (Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2007)
Ο μικρός Νικόλας ξαναχτυπά! Το γέλιο συνεχίζεται: Οι σκανταλιές της πιο απίθανης τρελοπαρέας σε σαράντα πέντε νέες απολαυστικές περιπέτειες, με το ανεπανάληπτο χιούμορ του Ρενέ Γκοσινί και τα μοναδικά σκίτσα του Ζαν Ζακ Σενπέ. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και οι μεγάλοι ξαναθυμούνται δικές τους αγαπημένες ιστορίες, γιατί κατά βάθος όλοι κρύβουμε ένα μικρό Νικόλα μέσα μας. "...Η μαμά μου είπε να τη βοήθησω να σπρώξει τα έπιπλα για να σηκώσουμε τα χαλιά. Αυτή ήταν μια τρομερά δύσκολη δουλειά, και την κάναμε πολύ καλά, αν και έσπασα το μπλε βάζο που ήταν πάνω στον μπουφέ, αλλά αυτό δεν πειράζει γιατί έχουμε κι άλλα βάζα που δεν τα έχω σπάσει ακόμα."