Ποιά είναι η Μαίρη Κρίστμας : μια μυστηριώδης ιστορία μυστηρίου τηςΑγαθής Χρήστου, συγγραφέως ντετέκτιβ - Παπαθεοδούλου, Αντώνης, 1977- (Μίνωας, 2007)
Ποια είναι η Μαίρη Κρίστμας; Εξωγήινος από τον πλανήτη χωρίς Χριστούγεννα ή επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται τις γιορτές για να πουλάει δώρα; Τι συμβαίνει όταν δύο μοναξιές συναντιούνται γιορτάρες μέρες; Πότε μπαίνει το αυγολέμονο στα γιοβαρλάκια; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στα ημερολόγια της Αγαθής Χρήστου, συγγραφέως-ντετέκτιβ, και της μικρής Δέσποινας. Πώς είπατε; Ωραία; Δεν ντέπεστε να διαβάζετε ξένα ημερολόγια; Χάπι νιου γίαρ!