Ονόματα γεωμετρικών όρων. Γεωμετρικά : απόδοση και σχόλια στη νεοελληνική γλώσσα, από την έκδοση J. Heiberg - Ήρων ο Αλεξανδρεύς, 1ος αι. π.Χ. (Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, 1995)
Ως γνωστόν τα άπαντα του Ήρωνος του Αλεξανδρέως έχει εκδόσει (από το 1899-1914) ο εκδοτικός οίκος B. G. Teubner της Λειψίας, σε πέντε τόμους, εκ των οποίων οι ΙΙΙ, IV και V καλύπτουν το μαθηματικό μέρος του όλου έργου. Οι τόμοι IV και V μεταφράστηκαν στη γερμανική γλώσσα από τον L. J. Heiberg ο οποίος, ως γνωστόν, με την απαράμιλλη εργατικότητά του μας εξασφάλισε τις τελικές εκδόσεις των περισσοτέρων εκ των αρχαίων ελληνικών κειμένων.