Υπόθεση Αλόις Μπρούνερ : ο δήμιος των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης - Κουζινόπουλος, Σπύρος, 1947- (Θέσεις, 2005)
Ο δημοσιογράφος Σπ. Κουζινόπουλος, μετά από έρευνα 20 και πλέον χρόνων, προσπαθεί να συνθέσει αρκετές από τις ψηφίδες στο παζλ της υπόθεσης Μπρούνερ, βοηθώντας τον αναγνώστη να σχηματίσει μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για την προσωπικότητα αλλά και τη δράση του αρχιδήμιου των Ες-Ες, Αλόις Μπρούνερ, που οδήγησε στον πιο φριχτό θάνατο, στα ναζιστικά κρεματόρια, 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης και άλλες πολλές χιλιάδες Εβραίων από όλη την Ευρώπη.