Wishing on a star : ένα αστέρι, μια ευχή : ποιήματα για την αγάπη - Σπύρου, Σοφία (Ιανός, 2006)
Η μητέρα της, Άλις Σπύρου, γράφει: Με τον πρόωρο και τραγικό θάνατο της Σοφίας βρέθηκε ένας θησαυρός από γραπτά της. Από αυτά τα συγκεκριµένα γραπτά µπορέσαµε να συλλέξουµε επιλεγµένα ποιήµατα για να εκδοθούν. Ο ποιητής, ανά τους αιώνες βοηθά την ανθρωπότητα εκφράζοντας µε στίχους «την ανθρώπινη ψυχή». Αυτό το πετυχαίνει µέσω της οµορφιάς της σκέψης, της αγωνίας και της φαντασίας. Ελπίζω η ποίηση της Σοφίας να σας βοηθήσει να νιώσετε και να ταυτιστείτε µε την παιχνιδιάρικη χαρά της καινούριας αγάπης, την οδύνη της απογοήτευσης και της προδοµένης αγάπης. Πραγµατικά εύχοµαι να απολαύσετε αυτό το βιβλίο των ποιηµάτων όσο εγώ, και να σας αγγίξει η ευαίσθητη και δηµιουργική ψυχή της. Εγώ βλέπω και αισθάνοµαι την ιδιαίτερη ακτινοβολία της Σοφίας, ανάµεσα στις σελίδες καθώς διαβάζω την ποίησή της. Αυτή η αντίληψη της δουλειάς της προσθέτει µια διάσταση φωτός και ενέργειας η οποία, µε τη σειρά της, δίνει σ' αυτό το βιβλίο πνοή, τον χτύπο της καρδιάς.