Κωνσταντινούπολη : λογοτεχνική ανθολογία : 60 κείμενα για την Πόλη - Κοροβίνης, Θωμάς, 1953- (Ιανός, 2002)
Πρόκειται για μια λογοτεχνική (και φωτογραφική) ανθολογία της Κωνσταντινούπολης, που φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό φάσμα της ελληνικής και δευτερευόντως της ξένης λογοτεχνικής παραγωγής που αναφέρεται στην Κωνσταντινούπολη. Περιλαμβάνει 60 κείμενα που ανήκουν σε ποικίλους λογοτεχνικούς τομείς, όπως δημοτικό τραγούδι, ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο, χρονογράφημα, ταξιδιωτική λογοτεχνία και άλλα, από τους βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα.. Επιμελητής της ανθολογίας είναι ο φιλόλογος Θωμάς Κοροβίνης, που έζησε και δημιούργησε για οχτώ χρόνια στην Πόλη. Στο πρώτο μέρος της ανθολογίας τα κείμενα αναφέρονται στο γεγονός και τον αντίκτυπο της Άλωσης, ενώ το υπόλοιπο περιέχει κείμενα, που σχετίζονται με ιστορικά γεγονότα, περιοχές και τοπία, παραδόσεις και έθιμα, και με τη γενικότερη ανθρώπινη και κοινωνική ατμόσφαιρα της Πόλης από την Άλωση μέχρι τις μέρες μας. Αρκετά αναφέρονται στη ζωή των Ρωμιών της Πόλης τις τελευταίες δεκαετίες.