Ψυχολογικές κρίσεις και η αντιμετώπιση τους - Parry, Glenys (Ελληνικά Γράμματα, 1996)
Είναι γεγονός ότι ψυχοπιεστικές καταστάσεις με υψηλό επίπεδο κινδύνου και συγκίνησης, όπως π.χ. η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ένα διαζύγιο, μια σοβαρή ασθένεια, η απειλή απόλυσης από τη δουλειά, ή μια φυσική καταστροφή (π.χ. ένας σεισμός), μας κάνουν να "χάσουμε τον μπούσουλα". Τι πρέπει να κάνουμε; Πως πρέπει να αντιδράσουμε; Αν τυχαίνει μάλιστα να είμαστε επαγγελματίες στους κλάδους πρόνοιας, υγείας, εκπαίδευσης ή ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, τι θα πράξουμε για να βοηθήσουμε τους πάσχοντες ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αποτελεσματικά; Ορισμένοι ίσως έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα, οι περισσότεροι όμως αυτοσχεδιάζουν, ελπίζοντας να διευθετήσουν το πρόβλημα στην πορεία εξέλιξής του. Αυτό το σημαντικό κενό στη βιβλιογραφία και την εκπαίδευση των ειδικών (αλλά και του ευρύτερου κοινού, που ενδιαφέρεται) έρχεται να καλύψει η υφηγήτρια Glenys Parry. Το βιβλίο της, γραμμένο με ευαισθησία και κατανόηση, είναι ουσιαστικά ένας προσωπικός οδηγός αυτό-βοήθειας για την επίλυση των ψυχολογικών κρίσεων. Η συγγραφέας στοχεύει στην ενεργοποίηση των κρυμμένων εφεδρειών, που διαθέτουν οι ψυχολογικοί μηχανισμοί άμυνας κάθε ατόμου, ώστε ο πάσχων να αυτενεργήσει στη θεραπεία του και ο θεράπων να σταθμίσει ορθά τους παράγοντες παροχής και "απορρόφησης" βοήθειας για την προσαρμοστικότερη λειτουργικότητα του πάσχοντος. (ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)