Η λίμνη των κύκνων - Tchaikovsky, Dyotr I. (Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2003)
Η Λίμνη των Κύκων είναι πιθανότατα το πιο αγαπημένο μπαλέτο όλων των εποχών. Η βραβευμένη εικονογράφος Λίσμπεθ Τσβέργκερ αποδίδει με τη δική της μοναδική ματιά την ιστορία αυτή της μαγεμένης πριγκίπισσας των κύκνων. Η δική της εκδοχή βασίζεται στην αρχική παραλλαγή του ίδιου του Τσαϊκόφσκι, όπου η αληθινή αγάπη υπερνικάει κάθε εμπόδιο, παρά στη μεταγενέστερη εκδοχή με το τραγικό τέλος, που τελικά επικράτησε. Οι εικόνες της φωτεινές, λυρικές, γεμάτες χάρη και ομορφιά, παραπέμπουν με θαυμαστό τρόπο στη λάμψη του μπαλέτου και στην παντοντινή απήχηση αυτού του αγαπημένου παραμυθιού.