Οι ζαβολιές του Ζαβολίνου - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, 2004)
Ο Ζαβολίνος, κάτοικος της Χώρας των Νάνων, όλο κάτι σοφίζεται για να βγαίνει πάντα εκείνος κερδισμένος και ν' αδικεί τους συμπολίτες του. Πόσο θα κρατήσουν όμως οι κατεργαριές του; Σ' έναν κόσμο που ανέχεται τη ζαβολιά και αδιαφορεί συχνά για την παρανομία, το παραμύθι αυτό, στολισμένο με πανέμορφες εικόνες, θυμίζει με χιούμορ ότι δε λείπουν οι τρόποι ν' αντιμετωπίζονται οι αδικίες.