Το χριστουγενιάτικο έλατο - Andersen, Hans Christian, 1805-1875 (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2007)
Βαθιά μέσα στο δάσος, σ' ένα ήσυχο μέρος που το ζέσταινε ο ήλιος και το δρόσιζε το αεράκι, μεγάλωνε ένα μικρό έλατο. Δεν ήταν όμως ευτυχισμένο. Ευχόταν να ζήσει κάποτε μια θαυμάσια περιπέτεια, τα Χριστούγεννα στην πόλη. Τι θα συμβεί όμως όταν το όνειρό του γίνει πραγματικότητα; 1η έκδοση: Σεπτέμβριος 2007, 2η: Οκτώβριος 2007.