Ο τριγωνοψαρούλης στον κόσμο των παράξενων ψαριών - Ηλιόπουλος, Βαγγέλης, 1964- (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, 2006)
Τι; Τα ψάρια δεν ξέρουν τη μαμά τους; Μα ο Τριγωνομικρούλης την αναζητά κι ο αδερφός του ο Τριγωνοψαρούλης μπλέκει σε περιπέτειες για να τη βρει. Η μικρή λευκή φάλαινα τον συμβουλεύει να ψάξει στον κόσμο των παράξενων ψαριών! Μα εκεί κινδυνεύει να πιαστεί και... στο ενυδρείο να βρεθεί! Εκείνος όμως κινδύνους αψηφά, προχωρά και τραγουδά: "Θα ελπίζω, θα αγωνίζομαι, θα προσπαθώ,/ ακόμη και τη μαμά μπορεί να βρω!".