Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων - Carroll, Lewis, 1832-1898 (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2007)
Για σένα, Αλίκη, είναι αυτό το παραμύθι-φυλαχτό. Κρύψ' το στης μνήμης τις σκιές στου γέλιου τις αναλαμπές μες στο κουτί των θησαυρών, σε αναμνήσεις παιδικές. Η κλασική ιστορία της Αλίκης ταξιδεύει εδώ και χρόνια σ' όλες τις χώρες του κόσμου με τη δροσιά της γλώσσας του Λιούις Κάρολ, το λεπτό παιχνίδι του με τις λέξεις, το απίστευτο χιούμορ του, το καθρέφτισμα ενός ολόκληρου κόσμου σ' ένα όνειρο. Μια καινούρια προσέγγιση, που μπορεί να διαβαστεί εύκολα από τα παιδιά, χάρη στην κατανοητή γλώσσα, τα αστεία τραγούδια και λογοπαίγνια, καθώς και την πρωτότυπη εικονογράφηση.