Σεμέλη : μυθιστόρημα - Τίγκα, Τούλα, 1944- (Καστανιώτης, 1998)
Μια γυναίκα, η Σεμέλη, προσπαθεί να αντισταθεί στο παρελθόν και στη δύναμή του, στον εαυτό της και τις αδυναμίες του, αλλά και σε ένα νεανικό έρωτα που την καταδυναστεύει χρόνια. Μια πόλη αγαπημένη, η Θεσσαλονίκη, ένα βουνό μυθικό, το Πήλιο, και δύο άντρες, ο Φίλιππος και ο Νικήτας, την ακολουθούν στη δύσκολη πορεία της επιστροφής της από την εποχή της μνήμης.