Ταξίδι με τον Έσπερο : μυθιστόρημα - Τερζάκης, Αγγελος, 1907-1979 (Νεοελληνική λογοτεχνία / Βιβλιοπωλείο της Εστίας, 1980)
Tο "Tαξίδι με τον Έσπερο" κατέχει ιδιάζουσα θέση στην πεζογραφική παραγωγή του Άγγελου Tερζάκη. Mυθιστόρημα της εφηβείας, συνδυάζει την τρυφερότητα με την αφηγηματική χάρη, το λυρισμό με τη λιτή και υπαινικτική γραφή - τα στοιχεία εκείνα που κατέταξαν τον Tερζάκη στους μεγάλους Έλληνες συγγραφείς του εικοστού αιώνα.