Αντιμετωπίζοντας τις διαφορές μας : θέλω να σε καταλάβω κι όχι να σε αλλάξω - Christensen, Andrew (Θυμάρι, 2004)
Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν. Τι γίνεται, όμως, όταν οι συγκρούσεις μετατρέπονται σε πόλεμο μέχρι τελικής εξόντωσης του αντιπάλου; Πληγωμένοι και θυμωμένοι, καταφεύγουμε, μήπως, στη σιωπή, ελπίζοντας ότι ο σύντροφός μας -που "δεν μας καταλαβαίνει"- θα δει κάποια στιγμή πόσο δίκιο έχουμε; Πιέζουμε το σύντροφό μας να παραδεχτεί τις αδυναμίες του; Απαιτούμε κάποιες άμεσες αλλαγές; Τι κάνουμε, τέλος πάντων; Αυτό το βιβλίο προτείνει νέες λύσεις στα ζευγάρια που έχουν κουραστεί από τις συνεχείς προσπάθειες να αλλάξουν ο ένας τον άλλον. Mε πολυτετή πείρα στην κλινική πρακτική και έρευνα στον τομέα της θεραπείας των ζευγαριών, οι Άντριου Κρίστενσεν και Νιλ Σ. Γιάκομπσον ανάπτυξαν μια θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται σε μια απλή αλήθεια: Ανεξάρτητα από το πόσο αγαπιούνται δύο άνθρωποι, οι αναμφισβήτητες διαφορές τους θα προκαλέσουν, κάποια στιγμή, σύγκρουση. Δεν είναι, όμως, απαραίτητο αυτή η σύγκρουση να εμποδίσει την ανάπτυξη υγιών και μακροχρόνιων ερωτικών σχέσεων. Αν μάθουμε, λοιπόν, να αποδεχόμαστε τις διαφορές μας, όχι απλώς θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, όχι απλώς θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε γρηγορότερα την όποια αντιπαράθεση, αλλά θα νιώσουμε ότι πλησιάζουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο.