Ανακαλύπτοντας τον χαμένο παράδεισο του εαυτού μας : μια συζήτηση ανάμεσα στους δύο ψυχολόγους και την κοινωνιολόγο Ζαν Όουεν - Niwman, Mildred (Ατομική ψυχολογία, 1993)
Οδοιπορικό, από τις εμπλοκές της παιδικής ηλικίας στην απελευθέρωση και στην ωριμότητα της ενήλικης ζωής. Σ αυτό το βιβλίο μάς δείχνουν, με τον πιο απλό τρόπο, πως οι ιδέες, οι προκαταλήψεις και οι φόβοι, που καλλιεργήθηκαν ασυνείδητα στη νηπιακή και παιδική μας ηλικία, μας εμποδίζουν να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς μας και στην ευτυχία. Και μας μαθαίνουν τη διαδικασία για την απελευθέρωσή μας από τις "παιδικές αγκυλώσεις".