Δυναμικός τρόπος ζωής : ένας οδηγός προσωπικής και επαγγελματικής επιτυχίας - Σιδέρης, Σάββας (Πύρινος Κόσμος, 2005)
Μαθαίνουμε πολλά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δεν μαθαίνουμε όμως το σημαντικότερο: Να ζούμε τη ζωή μας και να την απολαμβάνουμε. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι δεν επιλέγω συνειδητά να ζω χαρούμενα τη ζωή μου και να την απολαμβάνω. Συγχρόνως διαπίστωσα ότι και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν. Εσύ την απολαμβάνεις;....Όχι; Αν κάποια στιγμή αποφασίσεις ότι θέλεις στο εξής να ζήσεις την προσωπική σου ζωή χαρούμενα και να έχεις επαγγελματικές επιτυχίες, το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, ίσως να γίνει η αιτία να πάρεις τις συνειδητές σου αποφάσεις, για να βάλεις τους στόχους αυτούς και να τους πετύχεις. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε σένα. -που θέλεις να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, για να ζήσεις ένα δυναμικό τρόπο ζωής. -που θέλεις να ανακαλύψεις τις κρυμμένες δυνάμεις και δυνατότητες που έχεις μέσα σου για να ζήσεις τη ζωή που σου αξίζει, προσωπικά και επαγγελματικά. Στις σελίδες που θα διαβάσεις, περιγράφω τον τρόπο που σκέφτηκα, τις ιδέες και τις βασικές αρχές που ακολούθησα για να γίνω ευτυχισμένος. Για να έχεις τη μέγιστη ωφέλεια από αυτό το βιβλίο, εστιάσου στις ερωτήσεις. Όταν τις κάνεις προς τον εαυτό σου και απαντήσεις ειλικρινά, τότε θα δεις, σιγά-σιγά, ν' αρχίζουν να διαλύονται πολλά σύννεφα, που σκιάζουν το νου σου και να φεύγουν πολλά από τα βάρη που αισθάνεσαι να κουβαλάς στη ζωή σου. Σου εύχομαι κάτι από αυτά που θα διαβάσεις να σε αγγίξουν και να σε οδηγήσει στην απόφαση, μέσα από τις δικές σου δυναμικές σκέψεις να δημιουργήσεις την επαγγελματικά επιτυχημένη και προσωπικά ευτυχισμένη, δική σου ζωή.