Αξιοσημείωτες επίπεδες καμπύλες - Ζώης, Κωνσταντίνος (Μαθηματική Βιβλιοθήκη Χ. Βαφειάδης, 1998)
Με τον όρο αξιοσημείωτες επίπεδες καμπύλες, εννοούμε μια κατηγορία καμπυλών κάθε μια από τις οποίες αποτέλεσε αντικείμενο ιδιαίτερης μελέτης από διάσημους μαθηματικούς της αρχαιότητας και των νεώτερων χρόνων και γι αυτό το λόγο πολλές απ αυτές φέρουν τα ονόματά τους. Η παρούσα μελέτη ασχολείται με τις βασικές και χαρακτηριστικές ιδιότητες των κυριότερων καμπυλών και φυσικά μένει για τον αναγνώστη ένα τεράστιο πεδίο έρευνας, για συμπλήρωση των όσων λόγω περιορισμένου χώρου παραλείφθηκαν.