Ματωμένα χώματα : μυθιστόρημα - Σωτηρίου, Διδώ, 1909-2005 (Κέδρος, 1998)
Το μνημειώδες έργο της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας που χαρακτηρίστηκε Βίβλος της σύγχρονης εξόδου του μικρασιατικού Ελληνισμού, σε μια νέα μονοτονική έκδοση εμπλουτισμένη με γλωσσάρι που διευκολύνει στην κατανόηση του κειμένου.