Για μια καλύτερη ζωή - Αγγελάκης, Άκης (Αυτοβελτίωση, επιτυχία, 2005)
Ο άνθρωπος είναι το πολυπλοκότερο "μηχάνημα" του σύμπαντος. Παρ' όλα αυτά, ερχόμαστε στη ζωή αυτή χωρίς "οδηγίες χρήσεως". Αντίθετα, αν μπούμε σε κάποιο πολυκατάστημα και αγοράσουμε την πιο φθηνή και μικρή οικοσυσκευή, θα δούμε, ότι συνοδεύεται από ένα πολυσέλιδο βιβλίο με οδηγίες για τη σωστή της χρήση! Έτσι, ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο, μπορεί να πάρει αρκετές δεκαετίες, για να ανακαλύψει ένα μέρος αυτών των "οδηγιών χρήσεως", για να ζει καλύτερα, ειρηνικότερα και περισσότερο αποδοτικά με τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και τους άλλους ανθρώπους. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τις ζωές τους "μηχανικά", έτσι ακριβώς όπως οδηγούν το αυτοκίνητό τους. Για να αφυπνιστούν κάτι πρέπει ξαφνικά να πεταχτεί μπροστά τους. Το θέμα είναι πώς να ζούμε συνειδητά. Απολαμβάνοντας και βιώνοντας την κάθε στάλα, το κάθε δευτερόλεπτο αυτής της τόσο σύντομης ζωής? με τα γέλια και τα δάκρυα που κουβαλά μαζί της. Το βιβλίο αυτό δεν είναι παρά μια αρχή. Ένας μικρός οδηγός πρακτικών συμβουλών, ιδεών και τεχνικών, που αποτελούν τις βασικές "αρχές" και κατευθύνσεις για περισσότερη ηρεμία, ποιότητα και ισορροπία στις ζωές και τις ψυχές μας. Κάθε του κεφάλαιο στοχεύει να σας βοηθήσει δίνοντάς σας ουσιαστικές λύσεις σε καθημερινές αγωνίες, ανησυχίες και προβληματισμούς. Για όλα τα επίπεδα της ζωής, της εργασίας, της υγείας και των προσωπικών σας σχέσεων. Η "τέχνη" να ζούμε καλύτερα, ίσως, θα έπρεπε να ήταν το πρώτο μάθημα σε όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια. Αυτό το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί τον πρόλογο αυτού του μαθήματος.