Η νοοτροπία του νικητή : οι νικητές δεν κάνουν διαφορετικά πράγματα, κάνουν τα πράγματα διαφορετικά - Khera, Shiv (eader Books, 2001)
Ένας νεαρός ρώτησε κάποτε τον Σωκράτη ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ως απάντηση εκείνος του πρότεινε να τον συναντήσει το επόμενο πρωί δίπλα στο ποτάμι. Συναντήθηκαν, λοιπόν, και ο Σωκράτης παρακάλεσε τον νεαρό να τον ακολουθήσει στο ποτάμι. Όταν το νερό έφτασε μέχρι το λαιμό τους, ο Σωκράτης αιφνιδίασε τον νεαρό βουτώντας το κεφάλι του στο νερό. Εκείνος προσπαθούσε να βγάλει το κεφάλι του έξω για να αναπνεύσει, αλλά ο Σωκράτης, δυνατός καθώς ήταν, τον κρατούσε μέσα στο νερό μέχρι που μελάνιασε. Τότε, του τράβηξε το κεφάλι έξω από το νερό και το πρώτο πράγμα που έκανε ο νεαρός ήταν να πάρει μια βαθιά ανάσα. Στη συνέχεια, ο Σωκράτης ρώτησε: "Τι επιθυμούσες περισσότερο από όλα, όταν βρισκόσουν μέσα στο νερό;" και ο νεαρός απάντησε: "Αέρα". Τότε ο Σωκράτης του είπε: "Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας: αν την επιθυμείς τόσο πολύ, όσο επιθυμούσες προηγουμένως να αναπνεύσεις, τότε θα την έχεις". Δεν υπάρχει άλλο μυστικό. Πόση αλήθεια κρύβει η παραπάνω ιστορία... Η επιτυχία απαιτεί μόνο θέληση και διάθεση για προσπάθεια δεν είναι θέμα χρημάτων ή τύχης. Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι να δώσει στον αναγνώστη τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε να αξιοποιήσει την νοοτροπία του, τον τρόπο σκέψης του, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, τις αξίες και τα ιδανικά του. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ενεργοποιήσει τη λανθάνουσα δύναμη που κρύβει μέσα του, να ανακαλύψει τα κίνητρα που αναζητούσε και να βρει λύσεις. Τότε θα συνειδητοποιήσει ότι κάποιος είναι νικητής, μόνο αν έχει τη διάθεση να τρέξει ένα μίλι παραπάνω από τους συναγωνιστές του, να διανύσει ένα μίλι περισσότερο από την απόσταση που έχει διανύσει μέχρι σήμερα. Το βιβλίο πραγματεύεται αυτό ακριβώς το θέμα, προσφέροντας οκτώ λόγους-κίνητρα για τον αναγνώστη και λειτουργώντας, παράλληλα, ως ένας οδηγός επιτυχίας και παρότρυνσης, με εφαρμογή αφενός στον επαγγελματικό και αφετέρου στον προσωπικό βίο.