Σύγχρονα προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας - Ντολιοπούλου, Έλση (Τυπωθήτω, Γιώργος Δάρδανος, 2005)
Στο βιβλίο αυτό γίνεται πρώτα μια ιστορική αναδρομή σχετικά με την ανάπτυξη των προγραμμάτων προσχολικής αγωγής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έπειτα περιγράφονται ορισμένα προγράμματα προσχολικής αγωγής και συγκεκριμένα: το πρόγραμμα της Μοντεσσόρι, τα συμπεριφοριστικά Bereiter-Engelmann-Becker και της άμεσης διδασκαλίας (Distar), το αναπτυξιακό-αλληλεπιδραστικό (bank Street), τα δομιστικά (High Scope) και των Kamil-de Vries, καθώς και ορισμένες προσεγγίσεις και συγκεκριμένα: μια προσέγγιση για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, μία προσέγγιση για την καλλιέργεια των συναισθημάτων, μία προσέγγιση διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, μια προσέγγιση δίγλωσσης εκπαίδευσης και μία προσέγγιση για την ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες σε μια κανονική τάξη.