Σύγχρονη διδακτική - Νημά, Ελένη Αθ., 1952- (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 2002)
Το βιβλίο αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στην ελληνική παιδαγωγική βιβλιογραφία, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του αντικειμένου της Σύγχρονης Διδακτικής που έχει ως στόχο να επαγγελματοποιήσει τις διδακτικές ενέργειες. Το φαινόμενο της διδασκαλίας, οι σκοποί, οι στόχοι και το περιεχόμενό της, οι μέθοδοι και τα μέσα, και τέλος ο σχεδιασμός, η εκτέλεση και η αξιολόγησή της αποτελούν τους κεντρικούς άξονες της ύλης του βιβλίου.