Ο τυφλός ωρολογοποιός : προλογικό σημείωμα στην ελληνική έκδοση: Κώστας Κριμπάς - Dawkins, Richard, 1941- (Κάτοπτρο, 2001)
Η εξέλιξη διαμέσου της φυσικής επιλογής -η μη συνειδητή, αυτόματη, τυφλή, αλλά ουσιαστικά μη τυχαία διαδικασία που ανακαλύφθηκε από τον Δαρβίνο- δίνει τη μοναδική απάντηση στο μεγαλύτερο από όλα τα ερωτήματα: Γιατί υπάρχουμε;Αυτό είναι το θέμα του Τυφλού ωρολογοποιού, του βιβλίου που έχει τιμηθεί με το Βραβείο Faraday της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου, έχει γυριστεί σε τηλεοπτικό φιλμ από το BBC, έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και αποτελεί διαρκές παγκόσμιο μπεστ-σέλερ.