Επιστολές σε μια νεαρή αθλήτρια - Comaneci, Nadia (Τραυλός, 2004)
Τριάντα χρόνια μετά το θρίαμβο της μικρής Νάντιας, η ώριμη Κομανέτσι σε μια εμπνευσμένη αυτοβιογραφία, υπό τη μορφή επιστολών προς ένα φανταστικό πρόσωπο - μια νεαρή αθλήτρια της γυμναστικής - ξετυλίγει την ιστορία μιας ζωής που ξεκινάει από την «γκρίζα» Ρουμανία της δεκαετίας του '60 για να γίνει ένα «σούπερσταρ» του σύγχρονου αθλητισμού. Οι σκέψεις της Νάντια πάνω στον αθλητισμό και τη θυσία, αποκαλύπτουν έναν άνθρωπο με αξιοθαύμαστη προσωπικότητα και αποτελούν πρότυπο ιδιοσυγκρασίας για κάθε αθλητή.