Παγιδευμένη στο χρόνο : Σάσεναχ - Gabaldon, Diana, 1952- (Anubis, 2007)
Η Κλαιρ Ράνταλ επιστρέφει στο 18ο αιώνα για να μπθεχτεί στη δίνη μιας καταδικασμένης εξέγερσης. Είκοσι ολόκληρα χρόνια φύλαξε το μυστικό της η Κλαιρ Ράνταλ. Τώρα επιστρέφει με τη νεαρή της κόρη στα ομιχλώδη Χάιλαντς για να αποκαλύψει μια αλήθεια εκπληκτική και συνάμα τρομερή. Μια αλήθεια που έχει να κάνει με το μυστήριο ενός αρχαίου κύκλου μονόλιθων αλλά και με έναν παράφορο έρωτα που μοιάζει να αψηφά τα όρια του χρόνου... Για χάρη του Χαϊλάντερ πολεμιστή Τζέιμς Φρέιζερ, η Κλαιρ αφήνει πίσω της την ασφάλεια του αιώνα της για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους μιας εποχής συγκρούσεων και μισαλλοδοξίας... Το τρίτο μέρος μιας πολυδιάστατης σειράς που ενθουσίασε εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα λυρικό όσο και πρωτότυπο έργο που αποτελεί σημείο αναφοράς στο σύγχρονο μυθιστόρημα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) «Εξαίσιο... κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και το μύθο, με επίκεντρο έναν παθιασμένο έρωτα.» (Nora Roberts)