Οι κήποι της Τατιάνας - Simons, Paullina, 1963- (Ωκεανίδα, 2007)
Με το μυθιστόρημα "Οι κήποι της Τατιάνας" κλείνει η επική τριλογία που ξεκίνησε όταν η Τατιάνα ερωτεύτηκε τον Αλεξάντερ Μπέλοφ, αξιωματικό του Κόκκινου Στρατού, στη λαίλαπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Λένινγκραντ το 1941. Ύστερα από χρόνια χωρισμού, η ακλόνητη πίστη στην αγάπη τούς ξαναφέρνει κοντά και ξεκινούν μαζί μια καινούργια ζωή στην Αμερική. Έχουν αποδείξει ο ένας στον άλλο πως η αγάπη τους είναι μεγαλύτερη κι από τα χειρότερα δεινά του κόσμου. Όμως στο κλίμα φόβου και δυσπιστίας του Ψυχρού Πολέμου τα φαντάσματα του παρελθόντος απειλούν να καταστρέψουν την οικογένειά τους και την ευτυχία τους.